CCTV

Wij voeren van enkele bekende merken zoals Axis - Abus - Konig - Hikvision camera bewakingssystemen.

Systemen uitgevoerd in analoog / ip of het hybride (analoog en ip)

Digitale beeldopslag op harddisk d.m.v. een dvr / nvr of insteekkaart in de pc met bijbehorende software. 

CCTV voor bewaking / overzicht / veiligheid

Wetgeving camerabewaking*

Wilt u camera's met opname plaatsen rondom uw bedrijf of woning? Hieronder vindt u enkele regels omtrent het gebruik en opslag van camerabeelden.

Bewaartermijn camerabeelden verlengd
Om het gebruik van cameratoezicht stimuleren heeft de overheid de wetgeving omtrent camerabeveiliging versoepelt. U mag camerabeelden langer bewaren zonder voorafgaande melding aan het College bescherming persoonsgegevens (CBP).
De bewaartermijn is verlengd van 24 uur naar 4 weken. Het gaat om beelden die u voor uw eigen veiligheid opneemt. U hebt zo meer tijd voor het doen van aangifte als strafbare feiten zijn vastgelegd of voor verbetering van uw veiligheid. Daarnaast is het filmen van een gedeelte van de openbare weg door private camera's toegestaan.
De nieuwe wetgeving is ingegaan op 1 juli 2012 en geldt voor alle bedrijven in Nederland.

Cameratoezicht in en rond winkels
Als winkelier mag u camera's ophangen in en rond uw winkel. U moet aan klanten en werknemers duidelijk aangeven dat er cameratoezicht is. U mag geen camera's ophangen op plaatsen waar deze inbreuk maken op de persoonlijke levenssfeer van klanten. Denk bijvoorbeeld aan camera's in pashokjes.

Zelf camerabeelden strafbare feiten op internet plaatsen wordt mogelijk
Het gebruik van camerabeelden gemaakt door particulieren en bedrijven voor opsporingsdoeleinden wordt verruimd. U mag onder voorwaarden zelf beelden van strafbare feiten verspreiden. U moet eerst aangifte doen bij de politie. Daarna kunnen politie en justitie de beelden beoordelen en gebruiken. Pas na toestemming van justitie mag u uw camerabeelden verspreiden, bijvoorbeeld via internet of elektronische billboards.
Let op: Wanneer deze wijziging van de Wet bescherming persoonsgegevens ingaat, is nog niet bekend.

*Bron: http://www.antwoordvoorbedrijven.nl/regel/cameratoezicht